Vandringen

Norra S:t Sigfridsleden ingÄr i ett nÀtverk av nygamla pilgrimsleder som har rustats upp de senaste 20 Ären. De flesta av dem anknyter pÄ ett eller annat sÀtt till vÀgarna mot de stora pilgrimsmÄlen Nidarosdomen i Trondheim, Norge och Katedralen i Santiago de Compostela, Spanien.
I Jönköping ansluter leden till S:t Franciskusleden mellan Byarum och Alvastra, och i KyrkeslÀtt gör den sÀllskap med pilgrimslederna i Skaraborg frÄn Falköping och dÀrefter vidare norrut.

Samverkansgrupp

Norra S:t Sigfridsleden har kommit till genom en samverkansgrupp mellan Falköpings, Mullsjö, Habo och Jönköpings kommuner och Svenska kyrkans församlingar i Falköping, Mullsjö, Habo, Bankeryd och Jönköping.
Den invigdes 2 maj 2021.

MĂ€rkningen

MÀrkningen av Norra S:t Sigfridsleden Àr S:t OlofsmÀrket.

MÀrket sitter ofta pÄ en stolpe med rödmÄlad topp, men det kan ocksÄ sitta ett klistermÀrke pÄ en lyktstolpe eller liknande och dÄ framför allt i stadsmiljöer. Det kan Àven vara ett mÀrkband runt ett trÀd. Det Àr dock alltid med S.t OlofsmÀrket pÄ.

Norra S:t Sigfridsleden följer ibland andra vandringsleder och dÄ Àr mÀrkningen inte lika ofta men om lederna skiljs Ät sÄ ska alltid ett nytt mÀrke finnas dÀrÄt leden gÄr. Ibland anvÀnder vi oss av stolpar med pilar nÀr leden kommer till en vÀgkorsning eller liknande för att visa Ät vilket hÄll leden gÄr.

Skulle du upptÀcka nerrivna stolpar eller saknar mÀrkning nÀr du Àr ute och vandrar sÄ hör av dig till Susanne Svanberg pÄ mejl susanne.svanberg@svenskakyrkan.se eller telefon 036-496 07.

VĂ€lkommen ut och vandra!